Жителите на Юрика Спрингс, Арканзас, в областта Озарк се събудиха в

...
Жителите на Юрика Спрингс, Арканзас, в областта Озарк се събудиха в
Коментари Харесай

Банер „Бог да благослови абортите“ вися върху статуя на Христос в САЩ 

Жителите на Юрика Спрингс, Арканзас, в региона Озарк се разсъниха в петък, с цел да видят как известната скулптура на Христос от Озарк държи сред разперените си ръце банер, който гласеше „ Бог да благослови абортите “, заяви Arkansas Times.

Indecline, групата художници-активисти, която пое отговорността за окачването на банера, написа в Instagram, че не е  „ за-избор или анти-живот “, само че желае да изпрати обръщение, че  „ абортът е... знамение, което си коства да се избави “.

Според местните жители 20-метровата статуя е една от петте най-големи статуи на Христос в света и може да се види от 20 благи.

 „ В Арканзас има единствено една 20-метрова скулптура на Исус. Има и единствено една клиника за аборти “, написа In „ Няма професионални спортни тимове. Просто един куп гневни хора без магазини, които пишат скандални закони за вагините. Това и щатът с втория най-висок процент на детската смъртност. Трудно е да се разбере какъв брой „ про-живот “ може да бъде толкоз късогледа позиция по въпроса какво е животът. “

Членове на Indecline („ Упадък “), са пренесли банера в района в четвъртък вечерта и са го окачили на 20-метровата скулптура на Исус малко преди изгрев слънце в петък, се споделя в известие за медиите от групата, представено от БГНЕС. 

В съобщението Indecline декларират, че банерът е " директен отговор на трагичните опити, подхванати в Арканзас и южните щати, за възбрана на абортите за дами в потребност “  

Арканзас е един от щатите с нови закони, поради които бяха възобновени дебатите към абортите и решението на Върховния съд от 1973 година по делото Роу против Уейд.

 Новият закон в Арканзас, който ще забрани множеството аборти, с изключение на в случаите, когато е заплашен живота на майката, се смята от активистите за най-рестриктивен в страната и би трябвало да влезе в сила в мощ до края на месеца.  Американският съюз за цивилен свободи (ACLU) и „ Планирано родителство “ заведоха дело с искане законът да бъде анулиран.

Indecline са поемали и преди отговорност за сходни акции, като например произвеждането и разполаганети на пет голи скулптури на Доналд Тръмп от епоксидна смола в пет големи града през 2016 г. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР